Biliyor musunuz?

Evimizde doğa var mı?

Kimilerimiz doğa düşkünüdür, doğa resimleri görse mest olur ”keşke burda olsam” der. Fırsat buldukça doğada zaman geçirmek her şeye bedeldir kimi doğa dostu, doğa aşıkları için. Masa başı çalışanların ise bir çoğunun bilgisayarında masaüstü resmi aile resmi değilse doğaya ait bir resimdir.

Peki fırsatı olmayanlar, doğa aşığı olup da bu aşkı bir türlü kavuşturamayanlar ne yapmalı? Bizim bir kaç fikrimiz var bu konuda. Doğaya duyulan bu özlemi, aşkı evimizde gidermeye ne dersiniz? Belki de zaten bu çözümü uyguluyorsunuz bile. Peki o zaman, biz de ev içinde doğa ile iç içe yaşamak için neler yapılabilir bir bakalım.

Yaşam alanlarımızı nasıl doğal bir alana dönüştürebiliriz?
Doğa ile haşır neşir olma hayallerinizi gerçekleştirmek için bir mucize olmasını beklemek yerine elinizdeki imkânları değerlendirebilirsiniz. Örneğin balkonunuzda ya da terasınızda çeşitli bitkiler yetiştirerek kendi kış bahçenizi oluşturabilirsiniz. Sık yapraklı yemyeşil bitkiler, saksı içinde olsalar dahi keyfinizi yerine getirecekler.

  1. Balkonuzu kendi küçük sığınağınıza çevirebilirsiniz. Kendi ellerinizle oluşturduğunuz küçük dünyanızda size huzur veren herşeyi yapabilirsiniz. Kitapların büyülü dünyasına yolculuk veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla öğlen kahvesi için ideal bir yerdir.

Bunun için birkaç ahşap raf ve en sevdiğiniz bitkiler size yardımcı olacaktır.

Oturma bölümü olarak eğer yeriniz geniş değilse minik bir masa sandalye veya yere koyacağınız puf iyi bir fikir olabilir.

2. Yeriniz saksı koymak için bile yeterli değilse dikey bahçe yapmayı deneyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey seçeceğiniz bitkilerin daha çok sarılgan çeşitte olmasıdır.

Görsel olarak bir tabloyu andıran dikey bahçeniz hem yerden tasarruf ettirecek hem de istediğiniz sebze ve meyveleri dalından yemenizi sağlayacak.

3. İstediğiniz sebze meyveyi yetiştirmek sadece sizin hayal gücünüze kalmış. Farklı tasarımlarla çok daha büyük alanlarda yetişebilecek birkileri minik balkonunuz veya terasınızda ya da pencere önünde yetiştirebilirsiniz.

İçiçe geçmiş iki saksı sizin için patates tarlası olabileceği gibi çok sevdiğiniz bir fincan takımı yeşil baharatlarınız için saksı olabilir.

4. Ben sadece birşeyler yetiştirmek istiyorum oturmak önemli değil derseniz büyükçe saksılar içinde karışık bitkiler dikerek hem yerden tasarruf sağlar hem de birçok bitki yetiştirebilirsiniz.

Yeşil baharatlarınızı, yemekleriniz ve salatalarınızda kullanacağınız bitkileri dalından kopararak taze olarak tüketmenin keyfi ve tarifi yoktur.

5. Benim için önemli olan ayaklarımı çimene basmak derseniz bunun için hazır çimler bulunuyor. Her ne kadar gerçeğinin yerini tutmasa da minik doğanızla bütünlük sağlaması açısından kullanılabilir.

6. Doğayı korumak ve yaşatmak için farklı saksı fikirleri geliştirebilirsiniz. Kullanılmış pet şişeler pekala güzel bir saksı olabilir.

Daha estetik olsun derseniz duvara kolayca monte edilebilen bu ahşap pano ile yer değiştirebilir ve çiçeklerinizin bakımını rahatça yapabilirsiniz.

Küçük balkonlarda her köşeyi akıllıca kullanmak gerekir. Balkon korkuluğunun üstünü kullanabileceğiniz gibi altını da kullanabilirsiniz.

Eski paletleri, lastikleri, eski tahta sandalyeleri küçük dokunuşlarla huzurlu mekanınıza çevirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error

Yazıyı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilirsiniz.